Op dinsdag 3 oktober 2023 opende Thor Park haar deuren voor de derde editie van het enige congres in Limburg dat volledig in het teken staat van ‘smart manufacturing’. Derde keer, goede keer luidt de alom bekende uitspraak. Niet dat de voorbije twee edities hun doel gemist hebben. Integendeel, want na een geslaagde kick-off editie in 2021 en een succesvol vervolg in 2022, breidde SMAFACC uit naar een volledig dagprogramma. Het uitgebreide aanbod van keynote sprekers, praktijkcases en booths toont de relevantie en noodzaak van een event als de Smart Manufacturing Conference aan.
Uitgebreide line-up
In de voormiddag volgden deelnemers gedurende drie verschillende break-outs een aantal praktijkcases. In totaal stonden er 14 praktijkcases met innovatieve producten en smart services op het programma, opgebouwd rond vier centrale thema’s: ‘Smart product & design for manufacturing’, ‘Virtual prototyping & digital twin’, ‘Cobots & robot automatisering’ en ‘Smart processing & big data’.
Het namiddagprogramma werd gevuld met zes plenaire sessies. Sprekers van Absolem, Aperam, Deltray, P&V Group, VCST en ZF Windpower vertelden tijdens inspirerend keynotes hoe zij slimme technologieën geïntegreerd hebben in hun productieproces, welke uitdagingen ze overwonnen hebben én welke voordelen dit heeft opgeleverd.
Tussen de praktijkcases en keynotes was er voldoende tijd om te netwerken. De meer dan 20 interactieve booths en testopstellingen toverden de Barbarazaal van Thor Central om tot één groot labo waar de nieuwste innovaties ontdekt werden.
Gabriële Buglione, Business Development Manager Thor Park: “Met de toenemende opkomst enerzijds én de terugkerende vraag vanuit de industrie om deel te nemen anderzijds zagen we ons als organisatie genoodzaakt om het event uit te breiden. De gekende succesformule bleef ongewijzigd: bedrijven inspireren en laten leren uit de ervaring en kennis van sectorgenoten om zo zelf aan de slag te gaan met ‘industrie 4.0’-gerelateerde processen en technologieën.”
De succesformule bleef ongewijzigd: bedrijven inspireren en laten leren uit de ervaring en kennis van sectorgenoten om zo zelf aan de slag te gaan met ‘industrie 4.0’-gerelateerde processen en technologieën.
Gabriële Buglione, Business Development Manager Thor Park
Toenemende relevantie
Industrie 4.0 vormt de toekomst voor maakbedrijven. Met geavanceerde technologieën zoals IoT, AI en data-analyse verbeter je efficiëntie, verhoog je productkwaliteit, minimaliseer je stilstand en stem je producten af op klantvoorkeuren. Dit leidt tot flexibele productie, snellere besluitvorming en concurrentievoordelen, waardoor je bedrijf in uitdagende tijden klaar is voor de toekomst. Het is Thor Park’s ambitie om uit te groeien tot het toonaangevend referentiekader in de maakindustrie.
Om die doelstelling waar te maken, bouwt Thor Park aan een ecosysteem van bedrijven die zich vestigen op het park. FacThory, het slimme maakgebouw met state-of-the-art infrastructuur, maakt de geambieerde transitie naar industrie 4.0 van start- en scale-ups waar, zonder het risico van grote kapitaalsinvesteringen. De oplevering van het nieuwe gebouw staat gepland voor eind november 2023, maar bezoekers van het event krijgen de unieke kans om de vooruitgang van FacThory te bewonderen.
Om de organisatie van SMAFACC te versterken, rekenen Thor Park en POM Limburg vanaf dit jaar, naast VOM, ook op de ondersteuning door Lean Lead en de Agoria-Sirris community. Deze laatsten betrekken actief hun leden om een zo gespecialiseerd mogelijk doelpubliek te bereiken. Met succes, want er schreven ondertussen reeds meer dan 200 slimme maak-professionals in.
Blik terug met de aftermovie en enkele foto’s:
EDITIE 2023
KEYNOTE SPREKERS:
- Absolem
- Aperam
- P&V Panels
- Deltaray
- VCST
- ZF Wind Power
PRAKTIJKCASES:
- 24Flow
- Boolean
- Brighteye
- Comate
- Contec
- Coretecs
- CSW Automation
- Enginity
- Kuka
- Manual.to
- Merino Consulting Services
- Pozyx
- ViManPro
- Yazzoom
- Yitch
EXTRA BOOTHS:
- Femto Engineering
- Formula Electric Belgium
- Madolex
- Motix
- Quasydoc
- T2-campus
- Vlegel.Technology
- Yokogawa
—
FacThory: Financiële steun
FacThory wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale ontwikkelingen (EFRO – project 1383) en het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Hermes Fonds). De financiële steun bedraagt respectievelijk 5,2 MEUR en 1,0 MEUR.