Praktijkcases

  • filter wissen

Sprekers

VIMANPRO

Versterking van Line Design en productie bij Datwyler: De kracht van 3D-simulatie en visualisatie

ViManPro is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van 3D-simulaties en visualisaties voor de maakindustrie.

Het management van ViManPro heeft 30 jaar ervaring in de speciaal-machinebouw en is bekend met productieprocessen, robotica en geautomatiseerde systemen. Door processen, hard- en software te simuleren, kunnen oplossingen in een virtuele wereld worden geanalyseerd en verbeterd.

YAZZOOM

AI als hefboom voor productie en maintenance teams! 

Tegenwoordig is (gen)AI een hype die niet uit de media weg te slaan is. Wat heeft AI tot nu toe concreet bijgedragen aan de ondersteuning van productie- en onderhoudsteams in een productieomgeving?

Ontdek de praktijkcases uit het voormiddagprogramma

AGIDENS AUTOMATION

Ontdek hoe een datagedreven aanpak leidt tot concrete optimalisaties!

Agidens helpt productiebedrijven bij het implementeren van haalbare digitalisatie en een data-gedreven aanpak. In onze case gaan we dan ook dieper in op hoe een data-gedreven aanpak leidt tot concrete optimalisaties. Ontdek hoe je gebruik kan maken van historische data, real-time data en geavanceerde data-analyse om productieprocessen te verbeteren.

BECKHOFF AUTOMATION

Automatisering in een wereld van IT–OT convergentie

De werelden van IT en OT versmelten in een ongekend tempo, wat nieuwe kansen en businessmodellen biedt, maar ook uitdagingen met zich meebrengt. Beckhoff Automation, pionier in PC-gebaseerde besturingen, en Boolean, Beckhoff solution provider, geven u praktische inzichten om uw bedrijf te digitaliseren door middel van horizontale en verticale integratie. Tijdens deze lezing krijgt u concrete handvatten aangereikt om deze integratie te benutten voor het verhogen van operationele efficiëntie en het voorbereiden van uw organisatie op toekomstige ontwikkelingen.

CTESO

Circulair en duurzaam design in de machinebouw

Een circulair en duurzaam design van machines is cruciaal voor een toekomstgerichte industrie, waar innovatie en verantwoordelijkheid samenkomen. Door gebruik van de juiste materialen en technologieën maken we als machinebouwer een noemenswaardige impact. We werken hierdoor niet alleen mee aan het verlagen van de ecologische voetafdruk, we bevorderen ook een dynamische, veerkrachtige economie die zich aanpast aan veranderende marktbehoeften. Onze aanpak zorgt voor duurzame oplossingen die zowel economisch als ecologisch voordelig zijn. We delen graag enkele praktische voorbeelden en inzichten.

ENGISOL

Geheel automatisch doseren van droge ingrediënten vanuit zakgoed en aanmaken van recepturen met een smartpick robot systeem

In de proces industrie worden vaak droge ingrediënten (poeders en granulaten) vanuit zakgoed gebruikt als ingredient in productieprocessen. De traditionele benadering van veel bedrijven is om zakgoed zoveel mogelijk te vermijden omdat dit nog steeds geasssocieerd wordt met manueel werk. Met een SmartPick robot systeem van Sacchi kan het manueel handlen van zakgoed tot een minimum beperkt worden. Veel ingredienten zijn bovendien niet te verkrijgen in big bags en big bags vragen vaak ook nog heel wat handelingen van operatoren.

In deze presentatie staan we stil bij de mogelijkheden die het unieke en modulaire robotic SmartPick systeem biedt en lichten we een aantal praktijkcases uit de voeding- en chemie sector toe.

TEO

TEO ondersteunt Coca Cola Europacific Partners (CCEP) in uitbouw van eigen Technicians Academy!

In de moeilijke zoektocht naar technische geschoold talent besloot CCEP proactief en duurzaam te ageren om concurrentieel te blijven. Naast sterke samenwerkingen met scholen en meer traditionele opleidingscentra, koos CCEP om in partnership met TEO een bedrijfseigen Technicians Academy op te richten. De innovatieve aanpak en leermiddelen van de scale-up TEO bieden CCEP Gent de kans om (1) operatoren om te scholen tot technieker, en (2) de huidige techniekers gericht naar een hoger niveau te tillen. Op deze manier wil CCEP met de Technicians Acacdemy een organisatiecultuur verankeren waarin continu leren, innoveren en sterk presteren hand in hand gaan.

WERMA BENELUX

WeASSIST – Cloud gebaseerde procesoptimalisatie in één minuut

WeASSIST van Werma is een cloud-oplossing voor uitgebreide monitoring en optimalisatie van productieprocessen.  Zo wordt altijd het overzicht behouden over de business, digitaal en in realtime.  Dit helpt om problemen te detecteren voordat ze ontstaan.

WeASSIST is Cloud based, eenvoudig te installeren, snel uit te breiden en op brede schaal toepasbaar.  Daarmee biedt WeASSIST van Werma een oplossing voor ieder bedrijf dat volledige transparantie in de gehele waardeketen wil brengen.  Toepasbaar op elke machine, onafhankelijk van fabrikant, type en leeftijd.

Kuehne+Nagel is een van ’s werelds meest toonaangevende logistieke dienstverleners.  Werma WeASSIST helpt hen bij het versnellen en optimaliseren van logistieke processen.  Denk hierbij aan het verbeteren van reactietijden, het in kaart brengen van stilstanden en overige problemen in het logistiek centrum van Kuehne+Nagel.

24FLOW

Een positieve flow bij zonnepanelenpionier Soltech!

SOLTECH produceert bouwmaterialen met een plus. In een semiautomatische energieneutrale fabriek met zelfontwikkelde hoogtechnologische machines maken ze bouwmodules waarin PV en LED’s geïntegreerd worden.

De flexibele productielijn maakt een mix van R&D, productontwikkeling, prototyping en toegewijde productie mogelijk. Om de groeiambities van het bedrijf waar te maken, was een digitale transformatie van de productie aan de orde.

Soltech licht in deze case het traject van digitale transformatie toe, van visie tot en met implementatie. De samenwerking met 24Flow laat Soltech toe om meer procesgeoriënteerd te werken, kritische productieparameters in kaart te brengen en kwaliteit te verbeteren.

De implementatie van 24Flow helpt niet alleen om competitiever te zijn in de markt. De digitale transformatie droeg ook rechtstreeks bij aan het behalen van hun ISO 9001 kwaliteitscertificaat.

ELENCO

Productie automatisatie m.b.v. cobot palletizers bij Jumi Plastics

Saai en repetitief werk, daar zit niemand op zit te wachten. Het is de dag van vandaag dan ook een hele uitdaging om operatoren vinden om bijvoorbeeld machines te beladen of te ontladen.

Ook bij Jumi Plastics was dit de afgelopen jaren één van de grote uitdagingen. Daarom zijn we samen op zoek gegaan naar een geautomatiseerde oplossing om hun spuitgietmachines te ontladen en om de producten vervolgens te palletiseren. Hierdoor kunnen operatoren ingezet worden voor nuttigere taken waar ze meer voldoening uit halen.

In deze praktijkcase bespreken we samen met Jumi Plastics o.a. waarom er gekozen is voor cobots en welke voordelen ze ondervinden.

AERIEZ

Industrie 4.0: de reis naar efficiëntie en duurzaamheid op de werkvloer bij een multinational

De investeringen en technologieën uit het verleden, bepalen het succes van vandaag. Toenemende digitalisatie en connectiviteit tussen technologieën en de mens is de uitdaging van de toekomst. Hoe gaan bedrijven succesvol met deze uitdaging om? Ligt de focus op innovatie en investeringen in automatiseren, assisteren van werknemers of cultuurverandering? En wat is de juiste technologie voor de koers van een bedrijf?

Op deze vragen en meer biedt aeriez een antwoord met hun user case. Deze multinational met een jaarlijkse omzet van 23,6 miljard biedt meer inzichten in de wijze waarop stapsgewijze verandering leidt tot een duurzame winst.

BOOLEAN

Automatisering in een wereld van IT–OT convergentie

De werelden van IT en OT versmelten in een ongekend tempo, wat nieuwe kansen en businessmodellen biedt, maar ook uitdagingen met zich meebrengt. Beckhoff Automation, pionier in PC-gebaseerde besturingen, en Boolean, Beckhoff solution provider, geven u praktische inzichten om uw bedrijf te digitaliseren door middel van horizontale en verticale integratie. Tijdens deze lezing krijgt u concrete handvatten aangereikt om deze integratie te benutten voor het verhogen van operationele efficiëntie en het voorbereiden van uw organisatie op toekomstige ontwikkelingen.

BRIGHTEYE

Michelin’s duurzame projecten gedreven door Manufacturing Operations Management

Michelin’s innovatieve process om banden te verniewen via ‘retreading’ bespaart geld en verlengt de kilometrage met meer dan 300%. Michelin garandeert hiermee niet alleen de hoogste kwaliteit op de markt, het is ook zeer milieuvriendelijk door de besparing op grondstoffen en de beperking van de koolstofuitstoot tijdens het ‘retreading’ proces.

Om dit proces te optimaliseren was een ambitieus digitalisatietraject aan de orde. Michelin koos hiervoor samen te werken met Brighteye. Brighteye’s MOM software, Momentum, is een totaaloplossing die beantwoordt aan de behoeften en eisen van Michelin en in staat is om hun huidige multi-site productieactiviteiten te optimaliseren. Het project ging van start bij Michelin’s Retread business units in Spanje en Duitsland, en meer Michelin bedrijven staan in de rij voor een wereldwijde Momentum reis in de komende jaren.

COMATE

Automatische inspectie in uitdagende omgevingen

Of het nu gaat over inspectie van producten in een industriële context of in de buitenlucht in de Italiaanse Alpen, Comate heeft de voorbije jaren een mooie verzameling aan automatisatie projecten uitgevoerd die de nodige uitdagingen met zich meebrachten. Met smart manufacturing in het achterhoofd selecteerden we een praktijkcase die de ambitie van onze klant om het anders te doen weergeeft en hoe we die vertalen in de realiteit.

CONTEC

Combining operator time registration data with production data

Deze case bekijkt hoe bedrijven tijdregistratiedata kunnen combineren met productiedata om zo een inzicht te krijgen in hun arbeidseffectiviteit. Gecombineerd met KPI’s zoals OEE en het water- en energieverbruik, verkrijgen bedrijven een diepgaand inzicht in de efficiëntie van hun productieoperaties. In deze presentatie bekijken we op hoog niveau hoe zo’n KPI-systeem kan opgezet worden, met de nadruk op het berekenen van arbeidseffectiviteit.

CORETECS

ENGINITY

Van inzicht naar actie: Hoe Belorta haar toekomst verzekert door digitalisatie

Hoe zorgen we ervoor dat ons bedrijf over 10 jaar nog steeds concurrentieel is en waar kunnen digitalisatie en automatisatie hierbij helpen? Dat was de uitdaging waar BelOrta voor stond. Enginity stippelde samen met het management van BelOrta een toekomstgerichte strategie uit. 

En analyseerde de huidige processen samen met de werknemers van de verschillende sites. Dit leverde waardevolle inzichten op gerelateerd aan ad hoc verbeterprojecten met een directe impact. Daarnaast gaf het gekaderd in de visie een inzicht om het ERP-systeem te vernieuwen gekoppeld aan een grondige evaluatie van de werking binnen de organisatie.

Wil jij horen hoe Belorta onze aanpak heeft ervaren en hier mee aan de slag ging?

MANUAL.TO

Transforming efficiency: Culobel’s succes story with Manual.to’s digital work instructions

Discover the transformative power of digital work instructions in enhancing quality management processes with Jo Scheirlinckx, Quality Manager at Culobel and Manual.to Manual.to helps companies like Culobel achieve operational efficiency and precision. From minimizing errors to fostering seamless interoperability among employees, the solutions implemented are designed for practical application and maximum impact. Gain valuable insights into streamlining your operations and driving continuous improvement. Elevate your organization’s approach to quality management and unlock new levels of success!

POZYX

Streamline Operations & Labor with Smart Analytics

Een toonaangevend bedrijf in het printen van POS-papierrollen en labels, met meer dan 100 jaar ervaring, heeft met de Pozyx-oplossing aanzienlijke kostenbesparingen gerealiseerd. Operators dragen nu wearables die entry- en exit-events registreren via geofences per machine, wat leidt tot een automatisch clock-in/clock-out systeem. Dit zorgt voor nauwkeurige productiekostenberekening en directe ERP-integratie, waardoor handmatige registratie verleden tijd is en tijd en fouten worden verminderd.

Door precisiebewaking is er een 10% verbetering in kostenefficiëntie per machine behaald, wat direct terug te zien is in de winstgevendheid. Gestroomlijnde processen hebben geleid tot een 15% snellere omlooptijd, waardoor de output is verhoogd zonder extra middelen. Real-time data maakt proactief beheer van machine-uptime mogelijk, wat de downtime met 20% heeft verminderd en de productiviteit verhoogt. Deze kostenbesparingen creëren een win-win situatie voor onze klant, haar medewerkers en klanten.

VLEGEL TECHNOLOGY

 Wat als.. jouw machinepark op date zou gaan met je IT?

Van nature spreken machines en IT niet dezelfde taal, maar met de juiste aanpak kunnen ze een perfecte match worden.

Dat is precies wat we gerealiseerd hebben bij Royal FloraHolland, de grootste bloemenveiling ter wereld, in samenwerking met de BEUMER Group.
Wat begon als een voorzichtige eerste date, is uitgegroeid tot een ware romance, met héél veel rozen.

Stel je voor: volledige transparantie, traceerbaarheid en controle, van roos tot ERP en weer terug.
Van planningstools als vertaalslag tussen ERP en productie, tot videocoding, barcodescanners, en volautomatische verdeling van dozen over 28 chutes.
Een stabiel overkoepelend systeem zorgt ervoor dat elk onderdeel naadloos en real-time met elkaar samenwerkt, en de juiste instructies tot bij de operatoren geraken.
Ontdek tijdens onze keynote hoe deze relatie de efficiëntie en kwaliteit naar een hoger niveau tilt.

Ontdek de Booths

Inschrijven

Schrijf je hier in voor SMAFACC’24.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.